Hirdetés

meggy.lap.hu / Meggylekvár

Meggylekvár

A frissen szedett meggyet szártalanítom, átválogatom, megmosom és kimagozom. A meggy felét húsdarálón ledarálom, és cukor nélkül sűrűre fõzöm

A meggyet kimagozzuk, megmossuk, a felét elektromos mixelővel pürésítjük, majd a maradék gyümölccsel vegyítjük. A cukrot - 2 evőkanál kivételével - hozzáadjuk és egy éjszakán át állni hagyjuk.

Házilag készült aszalt meggy és meggylekvár,Ez az igazi meggylekvár és egészséges.Rézüstben főtt és a végén megáll benne a fakanál.Ebben egy kevés akácméz van, és a meggyen kivül semmi más.

Herbalnet, A későn érő, sötétbordó 'újfehértói fürtös' meggyfajta, mely szintén a tarpai régióban terem, magas gyümölcscukor tartalmú. A sűritéses feldolgozás nagy gyümölcs koncentrációt erdeményez. A harmónikus édes-savanyú arányt egy kevés bio-akácmézzel érik el. Konzerváló anyagot nem tartalmaz. Gyümölcstartalma rendkívül magas: 30 dkg gyümölcsből készül 10 dkg lekvár.

Hirdetés
Meghatározás:

A startlapgyűjtemény a meggyről szóló linkeket gyűjtötte össze. A meggy fajtái, a meggy elkészítési tippjei, receptek, meggylevek, kompótok, sütemények, lekvárok. A meggy élettani hatásai, szedd magad akciók, meggypálinka. A meggyfa ültetése, metszése, ötletek, praktikák.
Meggylikőr, meggyfagyi, szörp, és számtalan felhasználási lehetőség.

Szponzorált hirdetések

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza: Meggylekvár
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem  Elküldés