Linkek a témában:
Aszalt meggy és meggylekvár
Házilag készült aszalt meggy és meggylekvár,Ez az igazi meggylekvár és egészséges.Rézüstben főtt és a végén megáll benne a fakanál.Ebben egy kevés akácméz van, és a meggyen kivül semmi más.
Meggy dzsem
A frissen szedett meggyet szártalanítom, átválogatom, megmosom és kimagozom. A meggy felét húsdarálón ledarálom, és cukor nélkül sűrűre fõzöm
Tarpa bio meggylekvár
Herbalnet, A későn érő, sötétbordó 'újfehértói fürtös' meggyfajta, mely szintén a tarpai régióban terem, magas gyümölcscukor tartalmú. A sűritéses feldolgozás nagy gyümölcs koncentrációt erdeményez. A harmónikus édes-savanyú arányt egy kevés bio-akácmézzel érik el. Konzerváló anyagot nem tartalmaz. Gyümölcstartalma rendkívül magas: 30 dkg gyümölcsből készül 10 dkg lekvár.
Vörösboros meggylekvár
A meggyet kimagozzuk, megmossuk, a felét elektromos mixelővel pürésítjük, majd a maradék gyümölccsel vegyítjük. A cukrot - 2 evőkanál kivételével - hozzáadjuk és egy éjszakán át állni hagyjuk.
Meghatározás
A startlapgyűjtemény a meggyről szóló linkeket gyűjtötte össze. A meggy fajtái, a meggy elkészítési tippjei, receptek, meggylevek, kompótok, sütemények, lekvárok. A meggy élettani hatásai, szedd magad akciók, meggypálinka. A meggyfa ültetése, metszése, ötletek, praktikák. Meggylikőr, meggyfagyi, szörp, és számtalan felhasználási lehetőség.